2021-07-14 08:38Pressmeddelande

Göteborg näst ut för Vakta, trygghetsappen med väktarutryckning direkt i mobilen

Trygghetsappen Vakta är lätt och intuitiv. Om man känner att en hotfull situation uppstår så släpper man fingret från sin mobilskärm utan att slå in sin kod. Väktare kontaktas och rycker ut direkt till din position. Trygghetsappen Vakta är lätt och intuitiv. Om man känner att en hotfull situation uppstår så släpper man fingret från sin mobilskärm utan att slå in sin kod. Väktare kontaktas och rycker ut direkt till din position.

                                                                                                                     

Ny app skall öka tryggheten för göteborgarna:

Vakta - Sveriges första trygghetsapp med väktarutryckning direkt i mobilen släpps nu i Göteborg

 

Göteborg blir den andra svenska staden efter Stockholm där invånarna kan använda Vakta, en nyutvecklad svensk trygghetstjänst för privatpersoner. Vakta är en lättanvänd mobil-app som knyter samman användaren med tusentals behöriga väktare redo för utryckning. Genom appen kan användaren enkelt kalla på assistans av behöriga väktare i situationer där han eller hon känner sig hotad eller utsatt.

”Tyvärr upplever allt fler svenskar en känsla av ökad otrygghet i samhället, vilket påverkar oss alla negativt. Med Vakta vill vi demokratisera säkerhets- och trygghetsområdet genom att göra en professionell trygghetstjänst tillgänglig för många fler. Traditionellt har den här typen av tjänst i princip bara varit tillgänglig för människor med väldigt starka ekonomiska resurser, det ändrar vi på nu”, säger Erik Forsberg, Vaktas grundare och VD.

 

När användaren aktiverar larmet skickas en signal till larmcentralen som då begär direkt utryckning till användarens position. Tjänsten erbjuds via ett månadsabonnemang som kostar 99 kronor i månaden. Då ingår två fria utryckningar per 12 månader (därefter 450 kr/utryckning), dessutom ingår upp till tre barn i familjen som också kan använda tjänsten utan extra kostnad. Allt som behövs för att kunna använda Vakta är en smartphone, ett mobilt BankID och ett svenskt bankkonto.

”Jag hoppas och tror att göteborgarna kommer att ta till sig Vakta och att vi snabbt kan bidra till att hjälpa stadens invånare att känna en ökad trygghet i sin vardag”, säger Erik Forsberg.

 

Efter Stockholm och Göteborg, planeras en fortsatt utrullning av Vakta i Malmö, Norrköping och Linköping samt fler av Sveriges större städer under 2021. Appen finns för nedladdning för såväl Iphone som Android-mobiler.

 

 

För ytterligare information, vänligen gå in på www.vakta.se eller kontakta:

Erik Forsberg, VD och grundare Vakta

E-post: erik.forsberg@vakta.se  telefon: 073-312 47 65

 

 

Vakta ägs av Vakta i Sverige AB, ett svenskt brottsförebyggande innovationsbolag med en tydlig ambition att bli en internationellt ledande aktör inom digitala trygghetstjänster. Vakta är uppbyggt på kompetenser från säkerhets- och försäkringsbranschen, polisen och avancerad digital innovation. Bolaget utvecklar och marknadsför digitala lösningar som tillgängliggör trygghets- och säkerhetslösningar för en bredare målgrupp.


Om Vakta

Vakta är en nyutvecklad svensk trygghetstjänst för privatpersoner. Visionen bakom tjänsten är att skapa en tryggare vardag till en kostnad som de allra flesta har råd med. Kärnan i Vakta är en mobil-app som knyter samman användaren med tusentals auktoriserade väktare, redo för utryckning när användaren behöver hjälp. Genom ett enkelt trygghetsgrepp i sin smartphone kan användaren kalla på assistans av behörig säkerhetspersonal i situationer där han eller hon känner dig hotad, utsatt eller osäker.


Kontaktpersoner

Rosen Guggenheimer Lindow
CCO
Rosen Guggenheimer Lindow