2022-04-21 07:46Pressmeddelande

Halmstad näst ut för Vakta, trygghetsappen med väktarutryckning direkt i mobilen

Omedelbar hjälp av väktare när du släpper knappenTrygghetsappen Vakta är lätt och intuitiv. Om man känner att en hotfull situation uppstår så släpper man fingret från sin mobilskärm utan att slå in sin kod. Väktare kontaktas och rycker ut direkt till användarens position.

Ny app ska öka tryggheten för invånare i Halmstad:

Halmstad näst ut för Vakta, trygghetsappen med väktarutryckning direkt i mobilen

 

Halmstad är nästa svenska stad där invånarna kan använda Vakta, en nyutvecklad app som skyddar vid rån och överfall. Vakta knyter samman användaren med 6000 väktare, redo för utryckning om man löser ut ett larm i appen.

”Tyvärr upplever allt fler svenskar en känsla av ökad otrygghet i samhället, vilket påverkar oss alla negativt. Med Vakta vill vi demokratisera säkerhets- och trygghetsområdet genom att göra en professionell trygghetstjänst tillgänglig för många fler. Traditionellt har den här typen av tjänst i princip bara varit tillgänglig för människor med väldigt starka ekonomiska resurser, det ändrar vi på nu”, säger Erik Forsberg, Vaktas grundare och VD.

 

När användaren aktiverar larmet skickas en signal till larmcentralen som då begär direkt utryckning till användarens position. Tjänsten erbjuds via ett månadsabonnemang som kostar 49 kronor i månaden. Då ingår två fria utryckningar per 12 månader (därefter 450 kr per utryckning), dessutom ingår upp till tre barn i familjen som också kan använda tjänsten utan extra kostnad. Allt som behövs för att kunna använda Vakta är en smartphone, ett mobilt BankID och ett svenskt bankkonto.

”Det finns det många i samhället som jobbar kväll, motionerar eller av andra anledningar är ute på tider och platser där det skulle vara skönt att ha någon som kan hjälpa till om något skulle hända.  Jag hoppas och tror att Halmstadbor kommer att ta till sig Vakta och att vi snabbt kan bidra till att hjälpa stadens invånare att känna en ökad trygghet i sin vardag”.

 

Vakta finns i Stockholm, Göteborg, Linköping, Norrköping, Jönköping, Uppsala, Örebro, Karlstad, Malmö, Luleå, Gävle, Visby, Västerås och utrullningen fortsätter under året med fler städer. Appen finns för nedladdning för såväl Iphone som Android-mobiler under namnet Vakta.  

 

För ytterligare information, vänligen gå in på www.vakta.se eller kontakta:

Erik Forsberg, VD och grundare Vakta

E-post: erik.forsberg@vakta.se, telefon: 073-312 47 65

 

 

Om Vakta

Vakta ägs av Vakta i Sverige AB, ett svenskt säkerhetsskapande innovationsbolag med en tydlig ambition att bli en internationellt ledande aktör inom digitala trygghetstjänster. Vakta är uppbyggt på kompetenser från säkerhets- och försäkringsbranschen, polisen och avancerad digital innovation. Bolaget utvecklar och marknadsför digitala lösningar som tillgängliggör trygghets- och säkerhetslösningar för en bredare målgrupp.


Om Vakta

Vakta är en nyutvecklad svensk trygghetstjänst för privatpersoner. Visionen bakom tjänsten är att skapa en tryggare vardag till en kostnad som de allra flesta har råd med. Kärnan i Vakta är en mobil-app som knyter samman användaren med tusentals auktoriserade väktare, redo för utryckning när användaren behöver hjälp. Genom ett enkelt trygghetsgrepp i sin smartphone kan användaren kalla på assistans av behörig säkerhetspersonal i situationer där han eller hon känner dig hotad, utsatt eller osäker.